Urheilu ja harrastukset nauttia lomasta Ranskassa

Urheilu  ( urheiluvedonlyönti ) on suosittu harrastus Ranskassa, jossa jalkapallo, judo, tennis ja koripallo hallitsevat urheilualueita.

Suositut urheilulajit

Suosituin urheilu on jalkapalloa, mutta ranskalaiset rakastavat myös auto- ja polkupyöräurheilua.

Polkupyöräurheilu

Ranskan Grands Tours ovat maailman tunnettuja maailman vanhimpia ja arvostetuimpia. Yksi heistä, Tour de France on maailman kuuluisin pyöräilytapahtuma

Tennis-turnaukset

Grand Slam -turnaukset ovat spektaakkeli katsella Ranskan turpeesta. Yksi neljästä Grand Slam -turnauksesta, jota kutsutaan ranskaksi avoimeksi, pelataan ja Pariisin mestarit.

Jalkapallo

Tämä on yksi suosituimmista urheilulajeista ranskalaisten keskuudessa. Kansallinen jalkapallomaajoukkue saavutti valtavan menestyksen ja suosion 21. vuosisadalla alkaen voittamalla FIFA World Cupin vuonna 1998, toiseksi sijan samassa sarjassa vuonna 2006 ja 2 Euroopan mestaruuskilpailun voittoa 1984 ja 2000.

Rugby Union

Tämä on toinen suosittu urheilu, jolla on valtava seuranta erityisesti Pariisin alueella ja Lounais-Ranskassa. Kansallinen rugby-tiimi on kerännyt vaikuttavan joukon voittoja, jotka voittavat 16 kuudesta maailmanmestaruuskisoista.

Muita suosittuja urheilulajeja ranskassa ovat Rugby, Purjehdus ja koripallo.

Vastaa